Antikorrupciós ügyészséget ígér a DK

Belföld, 2021.09.13

Dobrev Klára EP-képviselő, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje azt ígéri, hogy ha ő alakíthat kormányt jövőre, akkor azonnal felállítják az antikorrupciós ügyészséget, és létrehoznak egy a korrupció felderítésével foglalkozó, önálló rendőri egységet.

EP-választás - Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-listavezetője Dobrev Klára hétfői, online sajtótájékoztatóján a 24.hu cikkére hivatkozva arról beszélt, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület fideszes polgármestere megduplázta a földterületeit a Bakonyban. A vagyonnyilatkozatai alapján azonban az látszik, hogy erre nem volt pénze - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus kijelentette, mára ez egy mindennapos történet lett, a fideszes politikusok úgy gazdagodnak, úgy "halmozzák a kastélyokat, földeket, ingatlanokat és minden mást", hogy közben mindezt nem tudják igazolni a vagyonnyilatkozatukkal.

Közölte: ha ő alakíthat kormányt 2022-ben, az igazolatlanul gazdagodó politikusok ellen vagyonosodási vizsgálatok tucatjai indulnak majd. Amennyiben egy politikus nem tudja igazolni, hogy miből gazdagodott, akkor az a vagyon igazolatlannak minősül, amit a bírósági eljárás végéig zárolni kell - mondta Dobrev Klára, aki szerint nem véletlen, hogy a Fidesz az évek során "súlytalanná (.) és komolyan vehetetlenné tette a vagyonnyilatkozat-tételi eljárást, sőt "meg is nehezítette", hogy politikusok ellen vagyonosodási vizsgálatok induljanak.
(MTI)

Címkék

Dobrev Klára DK Demokratikus Koalíció
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!