Árvíz - Hétszáz méter hosszan védekeznek homokzsákokkal Körmenden

Belföld, 2014.09.14

Hétszáz méter hosszúságú az a védmű, amelyet a régi Rába-híd jobb oldalán építenek homokzsákokból, a hidat pedig betontömbökkel súlyozták le, hogy a víz ne tudja azt megemelni - tájékoztatta a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t vasárnap.

Balogh Nikoletta közölte: már 132 ember vesz rész Körmenden a védekezésben, az Őrség Mentőcsoport, a Körmendi Rendőr-kapitányság állománya, a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola önkéntes tanulói, a készenléti rendőrség, a járási hivatal, az önkormányzat, a városgondnokság, a polgárőrség, a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állománya, valamint a helyi lakosok közösen dolgoznak a védművek megerősítésén.

Vasárnap eddig 16 esethez riasztották a megye tűzoltóit, a beavatkozások során 22 lakóházat védtek meg a víz betörésétől, homokokat raktak és szivattyúztak Körmenden, Molnaszecsődön, Magyarlakon, Magyarszecsődön, Csákánydoroszlón, Szombathelyen és Sorkifaludon.

Balogh Nikoletta tájékoztatása szerint Vas megyében 12 alsórendű út még mindig le van zárva vízátfolyások miatt, Szakonyfaluba pedig továbbra is csak az ott lakókat engedik be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!