ÁSZ: ismét kaphat támogatást Kiscsécs

Belföld, 2018.05.18

Ismét kaphat támogatást Kiscsécs: az önkormányzatnak az Állami Számvevőszék április 20-án tiltotta meg az állami pénzek folyósítását, mert szabálytalanságokat tárt fel a közpénzfelhasználásban, de azóta a teleülés eleget tett közreműködési kötelezettségének.

Az ÁSZ pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint kezdeményezték a Magyar Államkincstárnál, hogy a településnek újra folyósítsák a támogatásokat. Kiscsécs önkormányzata az ÁSZ szerint a megadott határidőn belül megküldött adatszolgáltatással közreműködési kötelezettségének eleget tett.

Az ÁSZ Kiscsécs, Veresegyház és Mátraverebély esetében kezdeményezte a Magyar Államkincstárnál a költségvetésből származó támogatások felfüggesztését, Kiscsécsen azért, mert az önkormányzat nem tett eleget a számvevőszéki ellenőrzés lefolytatásához elengedhetetlen közreműködési kötelezettségének, vagyis nem teljesítette a törvényben foglalt adatszolgáltatási kötelezettségét.

Mint írták, az ellenőrzésekkel szemben támasztott törvényi követelmény az, hogy az ellenőrzés eredményeinek, a megállapításoknak alátámasztottaknak, a következtetéseknek okszerűnek és megalapozottnak kell lenniük. Annak érdekében, hogy az ÁSZ a törvényi előírásokat betarthassa, elengedhetetlenül szükséges az ellenőrzöttek közreműködése, a megfelelő dokumentumok, tájékoztatások rendelkezésre bocsátása.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!