Átadták a Vas Megyei Kormányhivatal Celldömölki Járási Hivatalának felújított épületét

Belföld, 2018.03.23

Csaknem félmilliárd forintos támogatással, kormányzati forrásból újult meg Celldömölk belvárosában az a háromszintes épület, amelyben ezentúl a Vas Megyei Kormányhivatal Celldömölki Járási Hivatala fogadhatja ügyfeleit.

Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az épület pénteki átadásán hangsúlyozta: az állam abban érdekelt, hogy a tulajdonában lévő épületek megújuljanak.

Elmondta, a kormányhivatali rendszerben 1280 ingatlan van, ezek közül 500-at újítottak fel 2014 óta, további 70-80 épület felújítása jelenleg is tart, a legtöbb átadásra vár.

Hozzáfűzte, a felújításokat igyekeztek a XXI. század követelményeinek megfelelő módon elvégeztetni, az épületek energiaellátását úgy megoldani, hogy az a megújuló energiák felhasználását is lehetővé tegye, illetve a korszerű szigetelésnek köszönhetően csökkenjenek az energiaköltségek.

Kovács Zoltán szólt arról is, hogy jelenleg már 270 kormányablak működik az országban, amelyek a közvetlen ügyfélkapcsolatot jelentik, de szavai szerint vannak olyan ügyek is, amiket a kormányhivatalok szervezeti egységeinél, a járási hivatalokban lehet intézni.

Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízott elmondta: a kormányhivatalok és járási hivatalok épületeinek megújítása kormányrendelet alapján zajlik, amelyben szerepel, hogy ezeket a szervezeteket lehetőség szerint egy épületben helyezzék el, ennek a szándéknak pedig szavai szerint megfelel a celldömölki járási hivatal Kossuth Lajos utcai új épülete.

Ágh Péter (Fidesz) a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében úgy fogalmazott: az épület átadásával egy "új közigazgatási centrummal" gazdagodott a térség és Celldömölk városa.

Felidézte, hogy korábban az épületben járásbíróság, majd pedig a városi rendelőintézet működött, szavai szerint a feladat változott ugyan, de továbbra is az emberek szolgálata zajlik majd a megújult épület falai között.

A politikus hangsúlyozta: az átadás egy újabb bizonyítéka annak, hogy a kormány, az önkormányzat és a celldömölki emberek között egy sikeres együttműködés alakult ki, amelynek révén a hazai és közösségi forrásokat a település érdekében jól tudják felhasználni.

Hozzátette: Celldömölkön és térségében 2014 óta több milliárd forint értékben zajlottak és zajlanak beruházások, melyeknek döntő része központi támogatásokból valósulhatott meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!