Átadták Csepel legújabb szabadidőparkját

Belföld, 2020.05.19

Átadták Csepel új szabadidőparkját kedden. A csillagtelepi Tejút parkban egy futókört, sportpályát, fitneszteret, játszóteret és pihenőteret alakítottak ki.

Átadták Csepel legújabb szabadidőparkját Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) polgármester az átadáson elmondta: a szabadidőparkot a Főkert Nonprofit Zrt. beruházásában valósították meg, a kormány által biztosított 420 millió forintból.

Felidézte, 2019 áprilisában döntött úgy a kormány és a fővárosi önkormányzat vezetése, hogy - mivel abban az évben Budapest volt Európa sportfővárosa - 2,151 milliárd forintból hét családi szabadidőparkot hoznak létre Budapesten, ezek egyike a most átadott Tejút park.

Hozzátette, az elmúlt években Csepel önkormányzata nagy hangsúlyt fektetett a parkok, zöldterületek felújítására, példaként említette a Rákóczi kert-Családok partját, a Brenner János parkot, a Bringaváros - Kresz parkot, és - jegyezte meg - jelenleg is folyik a Daru-domb megújítása.

Borbély Lénárd megköszönte a kivitelezésben részt vevők munkáját, a kormánynak a finanszírozást, Tarlós István volt főpolgármesternek és Szentkirályi Alexandra volt főpolgármester-helyettesnek pedig a közbenjárásukat, amely nélkül - fogalmazott - nem kaphatta volna meg a főváros a pénzt és nem valósulhatott volna meg a Tejút park a XXI. kerületben.

A polgármester azt kérte a helyiektől, hogy tartsák be a járvány miatti óvintézkedéseket és vigyázzanak a parkra.

Zakar András, a Főkert Zrt. vezérigazgatója elmondta: 59 fát ültettek a park körül, négyezer évelő növényt ültettek, 6900 cserjét telepítettek, és 300 méteres futókört alakítottak ki.

Szólt arról is, hogy bár a park már korábban elkészült, a koronavírus-járvány miatt csak most tudták felavatni. Megköszönte a helyi lakosoknak, hogy tiszteletben tartották a park eddigi lezárását.

A Tejút park Csillagtelepen, a II. Rákóczi Ferenc út, a Rakéta utca és a Tejút út által határolt területen valósult meg. A közeli lakótelep neve után a kozmosz, az űr témája jelenik meg a park játszóterein, a többi között planetáriumot, rakétát mintázó mászókát építettek, a földbe süllyesztett kráterben trambulin van, oda pedig csúszdán, kötélen, kapaszkodógömbökön lehet leereszkedni.

Kialakítottak egy 15x28 méteres játékterű öntött gumiburkolatos többfunkciós, elkerített sportpályát is focikapuval, kosárpalánkokkal.

A parkba telepítettek továbbá egy "okososzlopot", amely a park egész területére sugározza a wifi-jelet, a kijelzőjén pedig az UV-sugárzás erősségéről tájékoztat. Kialakítottak illemhelyet és pelenkázót is.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Átadták Csepel legújabb szabadidőparkját Átadták Csepel legújabb szabadidőparkját Átadták Csepel legújabb szabadidőparkját Átadták Csepel legújabb szabadidőparkját
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!