Átadták a 2017-es Ericsson-díjakat kiemelkedő tanároknak

Belföld, 2017.05.30

Tizenkilencedik alkalommal adták át kiemelkedő tanároknak a Magyar Tudományos Akadémián az Ericsson-díjakat - közölte az Ericsson kedden az MTI-vel.

Úgy fogalmaztak, hogy az ország egyik legjelentősebb nem állami alapítású közoktatási elismeréséről van szó, amelyet 1999 óta olyan, matematikát és fizikát tanító pedagógusok vehetnek át, akik az alap- és középszintű oktatásban tevékenykednek, és munkájuk nagyban hozzájárul a természettudományos képzés színvonalának emeléséhez, a tehetségek gondozásához.

A matematika népszerűsítéséért járó két díjat Koncz Levente és Straubingerné Kemler Anikó vehette át, míg a fizika népszerűsítéséért Kopasz Katalint és Piriti Jánost tüntették ki. A tehetségek gondozásáért Pálovicsné Tusnády Katalint és Simonné Krum Esztert (matematika), valamint Szokolai Tibort és Chikán Évát (fizika) ismerték el.

A díjakat Éry Gábor, az Ericsson Magyarország vezérigazgatója és Niclas Trouvé, Svédország magyarországi nagykövete adta át. A fejenként kétszázötvenezer forintos jutalom mellett az elismert tanárok iskolája a tavalyi évhez hasonlóan idén is jelentkezhet az Ericsson egymillió forint értékű eszközbeszerzési pályázatára - közölték.

Úgy fogalmaztak, hogy a pedagógusok áldozatos munkájuk révén generációkkal szerettették meg a természettudományokat. Tevékenységük jóval túlmutat a mindennapi tanórákon: szakköröket, szabadegyetemeket vezetnek, tankönyveket írnak, helyezéseket elérő diákok sorát készítik fel magyar és nemzetközi versenyekre, valamint a tudományt népszerűsítő tevékenységekbe is bekapcsolódnak.

Mindemellett emberi példaképek: van közöttük diszkalkuliával is foglalkozó pedagógus és olyan is, aki hajléktalant fogad be karácsonykor - írták.

A tanárokat tanítványaik, iskoláik és egyéb oktatási intézmények terjesztették fel. A díjakat a MATFUND Alapítvány kuratóriuma ítélte oda, a Bolyai János Matematikai Társulat és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat ajánlása alapján - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!