Átadták az M1-es autópálya és a 83-as út csomópontját Győrben

Belföld, 2017.12.22

Ismét használhatják az autósok az M1-es autópálya és a 83-as út csomópontját - tájékoztatta a beruházó Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) pénteken az MTI-t.

A beruházás célja az volt, hogy az érintett szakaszon gyorsabb legyen az áthaladás, biztonságosabb az autópályára való fel- és lehajtás, valamint a bevezető szakasz közlekedése is.

A fejlesztés során egy kilométer hosszan a meglévő kétszer egy sávos útból kétszer két sávos út készült fizikai elválasztással. Az autópálya és a 83-as út keresztezésénél és a Mérföldkő utcánál található csomópontokat úgynevezett turbó körforgalomú csomóponttá építették át.

Az autópálya Mosonmagyaróvár felőli lehajtójánál közvetlen ág épült ki Pápa felé, s a sztráda hídja alatt a 83-as utat a kapacitás növelés érdekében kétszer két sávra szélesítették ki.

A harmadik körforgalom építése jövő márciusban kezdődik, ahogy a közvilágítás építésének befejezése is akkorra várható a teljes szakaszon. Akkor további forgalom korlátozásokra, terelésre, de akár az autópálya csomópont ismételt, rövid idejű lezárására is lehet még számítani.

A közlemény idézi Kara Ákost, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkárát, a térség fideszes országgyűlési képviselőjét, aki az átadón elmondta, hogy a 83-as út győri bevezető szakaszának átépítésére a kormány nettó 1,4 milliárd forintot biztosított.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!