Átmenetileg Rácz Attila vezetheti a Szegedi Városkép és Piac Kft-t

Belföld, 2020.09.23

Mivel a száz százalékig önkormányzati tulajdonú kft ügyvezető igazgatója, Németh István szeptember 1-jén benyújtotta lemondását, október 1-től új vezetője lesz a cégnek. A városi közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága szerdai ülésén tárgyalta az utódlás kérdését.

Németh István
Az előterjesztés szerint Németh István szeptember 30-ig vezeti még a Szegedi Városkép és Piac Kft-t. A lemondott ügyvezető igazgató helyére pályázatot írnak ki, de addig is kell egy ideiglenes vezető a cég élére. A bizottság elé kerülő előterjesztés Rácz Attilát javasolja erre az időszakra, aki jelenleg a Cserepes Sori Piac vezetője. A bizottság tagjai közül többen vitatták Rácz alkalmasságát, de mivel ideiglenes megbízásról van szó, végül a többség megszavazta az előterjesztést.

Ennek értelmében Rácz Attila október 1-től november 30-ig vezeti ideiglenesen a Szegedi Városkép és Piac Kft-t. Azt követően a posztra pályázók közül választják ki a cég új vezetőjét. Városházi források szerint az se lenne meglepő, ha a cég két profilját külön választanák, így a városképi feladatokat és a piacok működtetését két külön vezetőre bíznák. A következő két hónapban kiderül, milyen cégösszevonások lesznek az önkormányzati tulajdonú kft-knél, melyeket elsősorban a járványhelyzettel indokolhat a városvezetés. Németh István lemondását és Rácz Attila ideiglenes kinevezését véglegesen a pénteki városi közgyűlés fogadhatja el.  
(Webrádió)

Címkék

Németh István Szegedi Városkép és Piac Kft.
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!