Az ÁEEK is visszautasítja az MSZP-s rágalmakat

Belföld, 2020.01.04

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) is visszautasította a miskolci központi kórházat ért MSZP-s rágalmakat az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében.

Előző nap az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) utasította vissza Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő gyógyszerbiztonságot érintő kijelentéseit.

Bangóné Borbély Ildikó csütörtöki sajtótájékoztatóján gazdasági összefonódást emlegetett az emberi erőforrások minisztere, valamint a Borsod megyei kórház vezetője, Révész János között.

Az ÁEEK szombati közleményében egyebek között azt írta, hogy megítélésük szerint a képviselő "hangneme és stílusa nem méltó a közfeladatot ellátó intézményekhez, illetve a politikus országgyűlési képviselői mivoltához".

Tájékoztatója során Bangóné Borbély Ildikó "folyamatosan egy több hónapja készült névtelen levélben megfogalmazott, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Központi Kórházra, illetve annak jelenlegi vezetésére vonatkozó, bizonyítás nélküli állításokat és rágalmakat ismételgetett, és ezekkel próbált nyomást gyakorolni a döntéshozókra és a hivatalos szervekre" - olvasható a közleményben.

Az ÁEEK rámutat arra, hogy a sajtótájékoztatóból ugyanakkor "kimaradt": maga a Központi Kórház, és annak jelenlegi vezetője, Révész János tett feljelentést korábbi gazdasági és szakmai bűncselekmények gyanúja miatt. "A képviselő asszony azt sem említette, hogy a kórházzal kapcsolatos valamennyi nyomozás a jelenlegi főigazgató regnálása előtti időszakra vonatkozóan indult" - írták.

A közlemény szerint a képviselő nyilatkozata mögött láthatóan az a szándék húzódhat meg, hogy elterelje a figyelmet Borsod-Abaúj-Zemplén megye egészségügyi ellátási rendszerének számos, régi gyökerű működési problémájáról".

Amikor 2018-ban Révész János átvette a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház vezetését, az ÁEEK fenntartása alá tartozó intézmény rendkívül nehéz gazdasági és szakmai helyzetben volt - fűzték hozzá.

"Az új menedzsment jelentős fordulatot hajtott végre, stabilizálta a gazdálkodást, és az utóbbi egy évben az egészségügyi intézményben megközelítőleg hétmilliárd forint értékű beruházás valósult meg, amelyeknek célja a népegészségügyi mutatók javítása volt, különösen a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedések területén" - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!