Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közleménye (3. rész)

Belföld, 2018.09.13

    Budapest, 2018. szeptember 13., csütörtök (OS) - Megkezdődött az egészségügyi magánszolgáltatók kötelező csatlakozása az EESZT-hez

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér több éves fejlesztést követően 2017. november 1-jén indult el élesben, a közfinanszírozott ellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók és a gyógyszertárak csatlakozásával. Ezzel az egészségügyben példátlan volumenű informatikai fejlesztéssel a kormány lefektette a digitális egészségügy alapjait. Az EESZT szolgáltatásaival az orvosok számára jóval több információ érhető el a betegről, látják a más kezelőorvosok által felírt gyógykezeléseket, a felírt és azon belül ki nem váltott gyógyszereket, a beutalókat illetve leleteket. Mindez jelentősen javítja a betegellátás minőségét és hatékonyságát, elkerülhetők a feleslegesen megismételt vizsgálatok, az orvosok sokkal pontosabb képet kapnak betegükről, ami elősegíti a biztosabb diagnózist és a gyorsabb gyógyulást.
Az elmúlt nyolc hónapban a csatlakozásra kötelezett csaknem tízezer ellátó intézmény használja napi szinten az EESZT szolgáltatásait.
A Magyar Kormány elkötelezett a betegellátás további fejlesztése mellett. Az elmúlt nyolc év során több mint másfélszeresére növeltük az egészségügy finanszírozását. Míg a 2010. évi költségvetés 79 milliárd forintot irányzott elő alapellátásra, a Kormány ezt 2017-re 122,8 milliárdra növelte, idén pedig a tervek szerint 139,1 milliárd forintot fordítunk erre. Vagyis idén már 76 százalékkal több forrás jut a lakosság egészségügyi alapellátására, mint 2010-ben.

Kiadó: Állami Egészségügyi Ellátó Központ

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!