Az elektromos rollerek után akkumulátoros kerékpárok is érkezhetnek Szegedre

Belföld, 2021.09.03

Kipróbálásra néhány elektromos meghajtású kerékpár érkezett Szegedre a napokban. Ezek tulajdonosa az a cég, amely az elektromos rollereket telepítette a városba néhány hónapja.

Lime rollerek
Május 21-e óta tesztüzemben használhatók Szegeden az úgynevezett Lime rollerek, melyek Budapesten már régóta elérhetők. Úgy tűnik, a szegediek gyorsan megkedvelték az elektromos közlekedési eszközt, és elképzelhető, hogy bővíteni fogják a flottát elektromos meghajtású kerékpárokkal is. Ezek közül néhány már feltűnt az egyetemi könyvtár környékén, de egyelőre ezek csak kipróbálásra érkeztek Szegedre.

Az e-rollerek a világ nagyvárosaiban már jól bevált közlekedési eszközök. Kényelmes és gyors mobilitási lehetőséget kínál akár a munkába járás, akár a szabadidős programokhoz kapcsolódó utazáshoz. A roller használatához egy mobil applikációt kell letölteni, melyen keresztül megtalálhatjuk a legközelebbi rollert és a rajta lévő QR-kód beolvasásával már használhatjuk is. A járművet csak felnőttek használhatják, saját felelősségre, a KRESZ előírásait betartva. Ugyanez érvényes az akkumulátorokkal működő kerékpárokra is. Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezetője elmondta, hogy már csak közgyűlési jóváhagyásra vár új közlekedési eszközök próbaüzeme. Az elektromos meghajtású kerékpárok üzemeltetése annyiban különbözik a rollerekétől, hogy nem lehet
akárhol hagyni azokat a kölcsönzést követően. Meghatározott pontokon lehet felvenni és letenni a járműveket, persze, amennyiben zöld utat kapnak Szeged utcáin az elektromos biciklik.

A cégvezető elmondta, hogy a kipróbálásra ide hozott néhány jármű jól vizsgázott, hiszen nagyon egyszerű és praktikus a használatuk. Akkumulátort lehet benne például cserélni, amit nagyon egyszerűen el tud végezni a kölcsönző is. Ha a városi közgyűlés következő ülésén rábólint az előterjesztésre, akkor 50 elektromos kerékpár próbaüzeme kezdődhet meg a városban. Ezeket is a Lime márkanevet viselik majd és dizájnjuk is hasonlít a városban már jól ismert rollerekéhez.
(Webrádió)

Címkék

Lime Elektromos roller Szeged
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!