Az LMP növelné a pszichiátriai dolgozók támogatását

Belföld, 2018.10.11

Az LMP szerint jelentős a szakemberhiány a pszichiátriai ellátásban, a párt ezért több támogatást is javasol az ott dolgozók számára.

Képviselőjük, Ungár Péter csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: információik szerint van olyan megye, ahol egyáltalán nincs gyermekpszichiáter.

A szakápolók máig nem kapnak veszélyességi pótlékot, holott azt a Fidesz három éve megígérte - mutatott rá a politikus. Szerinte az államnak a gyermekpszichiáterek továbbképzéséhez is támogatást kellene nyújtania.

A tapasztalt szakorvosok bérének jelentős növelését is szorgalmazta a képviselő.

A politikus sérelmezte, hogy a területen bejelentett 6 milliárd forintos fejlesztés szinte csak az infrastruktúrát javítja és "nem foglalkozik Budapesttel". A főváros szerinte egészségügyi szempontból másodrendű.

Ungár Péter kérdésre, a CEU jövőjéről azt mondta: a probléma csak az Egyesült Államok kormányzati nyomásával oldódhat meg. Nemzeti érdeknek nevezte, hogy a CEU Magyarországon maradjon.

A főpolgármester-jelöléssel kapcsolatban úgy fogalmazott: "az MSZP-nek önmérsékletet kellene tanúsítania". Nem jó Budapesten az, hogy a volt miniszterelnök- és főpolgármester-jelöltjüket szeretnék elindítani. Szerinte független jelöltre van szükség, aki nem csak a szocialista törzsszavazókat győzi meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!