Az LMP összpárti egyeztetést kezdeményez klímaügyben

Belföld, 2020.01.08

Az LMP arra kéri Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy kezdeményezzen összpárti egyeztetéseket egy klímavédelmi nemzeti minimum program létrehozása érdekében - mondta az ellenzéki párt társelnöke szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Schmuck Erzsébet úgy fogalmazott, bár egy ilyen program megalkotását Áder János köztársasági elnök is sürgette, nem látják, hogy a kormánypártoknak lenne konkrét elképzelése erről.

"Nem akkor kell cselekedni, amikor ég a ház, hanem amikor tudjuk, hogy égni fog és még nem késő" - mondta. Hozzátette, haladéktalanul el kell kezdeni az alkalmazkodási feladatok számbevételét és megvalósítását.

Az LMP társelnöke kijelentette, a magyarországi klímavészhelyzet kihirdetése nem politikai lózung. "Nincs több idő, cselekedni kell a jövő nemzedékek normális életfeltétele érdekében" - mondta.

Schmuck Erzsébet hangsúlyozta, a kormánynak abba kellene hagynia az arról szóló "mantrákat", hogy Magyarország klímabajnok, mivel 2014 óta évről évre 6 százalékkal nő az ország szén-dioxid-kibocsátása.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!