Az LMP petíciót indított, hogy tiltsák be a Red Bull Air Race-t

Belföld, 2018.06.21

Az LMP online petíciót indított annak érdekében, hogy tiltsák be a Red Bull Air Race-t.

Egy csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón a párt országos elnökségének titkára azt mondta, hogy folytatódik a káosz a fővárosban, mert miközben elindultak a belvárosi lezárások, a versenyre érkező repülőgépek "már elkezdtek berregni idegesítően a fejünk felett". A versenyre utalva Kanász-Nagy Máté hozzátette, újra bebizonyosodott, hogy a kormány nem a kisemberek, hanem a nagytőke és a multik oldalán áll.

A sajtótájékoztatón részt vett Turcsán Szabolcs, a párt országos elnökségének tagja, aki felháborítóan soknak nevezte a Red Bull Air Race 1,9 milliárd forintos állami támogatását. Mindeközben a cég 13 millió forint területfoglalási díjat fizet - fűzte hozzá.

Az 1,9 milliárd forintos állami támogatásból közel négyezer hajléktalan számára lehetne teljes ellátást biztosítani - hívta fel a figyelmet.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a petícióval nem a hétvégi versenyt akadályoznák meg, hanem a jövő évit és az azt követőeket.

Azokra a felvetésekre, hogy más zajos rendezvényeket, például a Sziget Fesztivált vagy a Hungaroringen rendezett versenyeket betiltatnák-e, Turcsán Szabolcs azt felelte, hogy a Szigeten betartják a környezetvédelmi határértékeket. A Hungaroring eredetileg úgy épült, hogy ott csak évi néhány versenyt rendeznek, most viszont szinte minden hétvégén versenyek vannak, ezért felül kell vizsgálni, hogy "meddig engedjük meg ezt a Hungaroringnek" - tette hozzá.

Kanász-Nagy Mátét kérdezték arról, hogy az LMP-ből kilépett Hadházy Ákos egyelőre a felszólítás ellenére sem adta vissza a mandátumát. Az országos elnökségé titkára azt felelte, hogy a mandátum visszaadása természetes és automatikus reakció lenne egy olyan helyzetben, amikor egy országos listáról bejutott képviselő úgy dönt, hogy mind a pártból, mind a képviselőcsoportból kilép.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!