Az új uniós adatvédelmi szabályozással is foglalkozott a református Generális Konvent

Belföld, 2018.05.24

Az Európai Unió május 25-én életbe lépő általános adatvédelmi rendeletének egyházi vonatkozásairól is szó esett a Kárpát-medencei református egyházak közös képviseleti testületének tanácskozását megelőző elnökségi ülésen csütörtökön Miskolcon.

A református egyházak testülete, azaz a Generális Konvent a borsodi megyeszékhelyen tart kétnapos konferenciát. A tanácskozást megelőző elnökségi ülésen a diaszpórában élő magyarság lelki gondozásáról, az új adatvédelmi szabályozásról, valamint egy, a horvátországi és kárpátaljai nyugdíjas lelkipásztorokat segítő szolidaritási alapról is tárgyaltak a református egyházvezetők.

A plenáris ülésen Gér András zsinati tanácsos foglalta össze a Generális Konvent két évvel ezelőtt Kassán tartott legutóbbi tanácskozása óta eltelt időszak legfontosabb eseményeit, történéseit.

Szólt a Kárpát-medencei református közösség részvételéről az európai kisebbségvédelmi kezdeményezéshez kötődő aláírásgyűjtésben. Beszélt az adománygyűjtésekről, a missziói munkáról, a szeretetszolgálati tevékenységről.

Emlékeztetett arra, hogy jövőre ünnepli a magyar református közösség a tizedik évfordulóját annak, hogy több évtizedes szünet után újra egyesültek az anyaországi, valamint külhoni egyháztestek.

A kétnapos konvent házigazdája a Tiszáninneni Református Egyházkerület. A rendezvényen tíz református egyházkerület mintegy 150 képviselője - köztük magyarországi, valamint határon túli püspökök, főgondnokok és esperesek - tanácskozik.

Az ülés pénteken közös nyilatkozat elfogadásával ér véget, amely a Kárpát-medencei reformátusok egységét és együttműködését is hirdeti.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!