Az egyetem 11 karáról jelentkezhetnek vállalkozói képzésre

Belföld, 2017.03.09

A projektindító konferencián Dr. Prónay Szabolcs projektkoordinátor számolt be az uniós támogatásból megvalósuló oktatás terveiről.

A Szegedi Tudományegyetem Interdiszciplináris Tudásmenedzsment Kutatóközpontja a Gazdaságtudományi Karral együttműködve az „Embedding Entrepreneurship Education” Uniós program keretében egy speciális kurzust indít a nem közgazdász hallgatók vállalkozóvá válásának támogatására, Az elképzelések szerint 40 hallgató vesz részt a programban, az SZTE 11 karáról. A cél, hogy a kurzus hallgatói számára megismertessék a vállalkozói életformát.  A korábbi hasonló kurzus tapasztalataiból kiindulva a fő probléma az alacsony hallgatói létszám volt, így ennél a programnál külön dedikált ember foglalkozik majd a hallgatók toborzásával. A kurzus 2017. szeptember-december között zajlik a GTK-n, heti rendszerességgel, foglalkozásonkét 90 perc időtartamban.

A kurzusokon a hallgatók előadásokat hallgatnak, illetve folyamatosan dolgoznak 4 fős csapatban a saját vállalkozási ötletük és feladatuk megvalósításán. A csapatmunkában a hallgatókat csapatonként 3 mentor támogatja: egy oktató, egy vállalati szakember és egy hallgató.  A hallgatók kiválasztása után szeptemberben indul meg az oktatás. A kurzus végén, 2017. decemberében a hallgatók zsűri előtt prezentálják az elért eredményeket.

Cikk: Sz. Gy.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!