Az Együtt mindenképpen fütyül Putyinra

Belföld, 2017.01.30

Az Együtt két meghatározó politikusa Szegeden jelentette be, hogy a Terrorelhárítási Központ intézkedései ellenére is tüntetni fognak Budapesten Vlagyimir Putyin orosz elnök látogatása alkalmából.

Együtt - Nagy Sándor
Ma már kijelenthetjük, hogy Orbán Viktor Putyin egyik legjobb tanítványa – kezdte mondandóját Szelényi Zsuzsa, az Együtt országgyűlési képviselője. Az ellenzéki párt kifejezetten károsnak tartja azt, hogy az orosz elnök immár rendszeresen jön Magyarországra magyar kollégájához, ezzel is demonstrálva azt, hogy hazánk az EU-n belül az orosz érdekek egyik legodaadóbb támogatója. NATO tagként támogatni egy olyan országot, amely nyíltan fenyeget velünk szövetséges államokat, ugyanakkor katonai agressziót követ el a független Ukrajna területén komoly politikai hiba – mondta a képviselő.

Utalt ugyanakkor Szijjártó Péter moszkvai előkészítő tárgyalásaira, ahol a külügyekért felelős miniszter az oroszok elleni szankciók feloldását sürgette. Szelényi szerint hamis az az állítás, mely szerint komoly gazdasági károkat okoz Magyarországnak a szankciók fenntartása, ugyanakkor Szijjártó egy szót sem szólt arról, hogy az intézkedéseket kiváltó okok közül egy sem szűnt meg. Oroszország ugyanis nem hajlandó kivonulni a megszállt Krím-félszigetről, és nem hagy fel a kelet-ukrajnai szakadárok támogatásával.

Hajdú Nóra, a párt elnökségi tagja annyit tett ehhez hozzá, hogy az Együtt mindenképpen megtartja demonstrációját az orosz elnök látogatása idején, noha a TEK műveleti területté nyilvánította a Kossuth teret. Érvényes engedélyük van ugyanis a területre, ahová a demonstrációt bejelentették. A párt tagjai és aktivistái füttykoncerttel kívánják jelezni, hogy mi a véleményük az orosz-magyar barátságról és Putyin agressziójáról külföldön és belföldön egyaránt.

 A fütty persze Orbán Viktornak is szól majd február 2-án, aki hétfőn délelőtt Szegeden tárgyalt Botka László polgármesterrel. Annak örült Szelényi Zsuzsa, hogy komoly EU-s és magyar költségvetési pénzt ígért a miniszterelnök a szegedieknek, de felszólították a kormányt, hogy a mintegy 70 milliárd forintot transzparens módon költsék el. Kérdésre válaszolva azt is elmondta azt is, hogy támogatják az olimpiai rendezéssel kapcsolatos aláírásgyűjtést, ám még nem tudnak pontos adatokkal szolgálni arról, mennyi támogató szignót gyűjtöttek aktivistáik a budapesti utcákon.    

Cikk: Sz.Gy.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!