Az Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság közleménye (2. rész)

Belföld, 2018.01.11

    Budapest, 2018. január 11., csütörtök (OS) - Elindult a Szociális Ágazati Konzultáció

Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár elmondta, 2018. január elsejétől a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi tevékenységet végző, vezetői megbízással rendelkező személyek vezetőképzésen vesznek részt. A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi területen egyre nagyobb igény van a vezetők folyamatos szakmai megújulását, tudatos és hatékony irányítóként való tevékenykedését, kompetencia-tudatosságának fejlesztését biztosító képzési rendszer kialakítására. Az új rendszer arra készíti fel az ágazat intézményvezetőit, hogy képesek legyenek saját vezetői szerepüket és az általuk irányított intézmények munkáját, szerepét rendszerszemléletben értelmezni, és a szakmai feladatok irányításához a hatályos jogszabályi környezetben elmélyült, korszerű ismereteket szerezzenek.
A 2018-as év a továbbképzési rendszerben is változásokat hoz, a korábbi rendszerhez képest újdonságot jelent a továbbképzések differenciáltsága, a kötelező munkakörhöz kötött képzések mellett megjelennek a választható minősített képzések is. A munkavállalók a továbbképzéseken továbbra is ingyen vehetnek részt. Az intézkedés célja, hogy elősegítse a munkatársak megbecsülését és önbecsülését, valamint biztosítja a szakmai megújulás lehetőségét, az innovációt és a perspektívát az ágazatban dolgozóknak.


Kiadó: Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!