Az LMP elindítja az előregisztrációt a "Ligetmentő népszavazáshoz"

Belföld, 2017.04.22

Az LMP elindítja honlapján az előregisztrációt a Városliget beépítésével kapcsolatos népszavazáshoz, miután március 24-én a Fővárosi Választási Bizottság hitelesített egy erre vonatkozó, helyi népszavazási kérdést.

Moldován László (LMP) VII. kerületi képviselő és Jancsó Andrea az LMP országos elnökségi tagja szombati, MTI-hez eljuttatott közös közleményükben azt írták, a felülvizsgálati kérelmekről május elején dönt a Kúria, addig az LMP elindítja az előregisztrációs kampányát, hogy a budapestiekkel közösen "megállítsa a Városliget beépítését".

Mint azt az LMP írta, egy közparkban nincs helye betonmonstrumoknak: a ligetbe azért mennek a budapestiek, mert nyugalomra, jó levegőre és a természet közelségére vágynak. A párt ezért egy olyan népszavazási kérdést nyújtott be, amellyel meg lehet akadályozni a közpark elpusztítását.

Közleményük szerint az LMP egy facsemetét is küldött a Fidesznek, hogy a kormánypárt "szokja a fák látványát", a Városliget elpusztítását ugyanis nem fogják véghez vinni.

A Fővárosi Választási Bizottság honlapján lévő, március 24-én kelt határozat szerint - amelyben hitelesítették a Moldován László által benyújtott fővárosi szintű helyi népszavazási kezdeményezéshez kapcsolt kérdést - a kérdés így szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy a Fővárosi Közgyűlés úgy módosítsa a Városligeti Építési Szabályzatot, hogy a Városliget közpark megengedett legkisebb zöldfelülete 70 százalék legyen?"
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!