Az MSZP elszámoltatná a letelepedési kötvények forgalmazóit

Belföld, 2017.04.25

Az MSZP kormányra kerülése esetén elszámoltatná a letelepedési kötvényeket forgalmazó cégeket és 75 százalékos különadót vetne ki rájuk.

Szakács László, a szocialisták frakcióvezető-helyettese kedden Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, a kormány állításával szemben a Rogán Antal miniszter javaslatára bevezetett letelepedési kötvényekkel egyedül a magyar adófizetők nem járnak jól, mivel minden eladott darabbal növekszik az adósságuk.

Kiemelte, a kabinet többségében olyan offshore cégeket választott a kötvények árusítására, amelyek nem Magyarországon adóznak, ismeretlen tulajdonosaik pedig "degeszre keresik magukat".

Emellett a kötvényeket vásárló azon külföldiek is jól járnak, "akiket a kormány máskülönben nem szeret", mivel a "világ legolcsóbb megkönnyített beutazási engedélyét" kapják meg a schengeni övezetbe - mondta Szakács László, hozzátéve, a választások után felálló "Botka-kormány" megszüntetné a letelepedési kötvények árusítását, az azt forgalmazó cégeket pedig elszámoltatná.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!