Az NKE cáfolja és visszautasítja az LMP politikai támadását

Belföld, 2017.04.27

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) cáfolja és visszautasítja az LMP politikai támadását, és jogi úton vesz elégtételt, amiért Hadházy Ákos, az ellenzéki párt társelnöke az uniós források szabálytalan felhasználásával vádolta meg az intézményt.

Hadházy Ákos csütörtökön közölte: közérdekű adatigényléssel kikéri a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) valamennyi pályázati anyagát, mivel az LMP szerint az eddig nyilvánossá vált információk komolyan felvetik a korrupció gyanúját. Az intézmény ugyanis több alkalommal vehetett fel pénzt ugyanazért a tevékenységért, emellett többször hajthatott végre túlárazásokat és indokolatlan költekezéseket - mondta.

Az egyetem MTI-hez eljuttatott reagálásában azt írta, a képviselő hamis állításaival politikai támadást indított a magyar közigazgatás, honvédelem és rendvédelem felsőoktatási alapintézménye ellen, amiért az egyetem jogi úton vesz elégtételt.

Kifejtették: az említett projektekkel kapcsolatban az EU hatóságok semmilyen szabálytalansági megállapítást nem tettek, közel százezer tisztviselő képzése zajlik rendben az EU támogatásával, amelyről folyamatos információcsere történik a finanszírozó szervek és az NKE között.

Közölték továbbá, hogy a projektek eddigi eredményeiről május első felében sajtótájékoztatót tartanak, melyre az LMP képviselőjét is várják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!