Az V. kerület visszautasítja Juhász Péter pénzmosásról szóló vádjait

Belföld, 2015.07.02

Belváros-Lipótváros önkormányzata visszautasítja Juhász Péter, az Együtt - a Korszakváltók Pártja alelnöke "pénzmosásra vonatkozó rágalmait".

Az önkormányzat csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Juhász Péter előzőleg bejelentette: a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordul annak érdekében, hogy kiderüljön, az V. kerületi önkormányzat milyen és mekkora összegű szerződéseket kötött egy ügyvédi irodával. Az ellenzéki politikus azt mondta, több ügyvédi szerződés is felveti a kérdést, hogy pénzmosásról vagy tényleges tevékenységről van-e szó.

Az önkormányzat azt írta: az Együtt politikusa "ismételten félrevezeti a közvéleményt", hiszen az önkormányzat által megkötött szerződések minden esetben szerepelnek a polgármesteri beszámolóban, amely nyilvános, minden képviselő számára hozzáférhető. Hozzátették: Juhász Péter sohasem kérte ezeket a szerződéseket az önkormányzattól.

Kitértek arra is, hogy az önkormányzat több pert indított a politikus "rágalmazásai" miatt, amelyek közül hatot megnyert. A feljelentések alapján több nyomozás is folyamatban van Juhász Péter ellen rágalmazás miatt - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!