Azonosították az újszegedi besurranó tolvajt

Belföld, 2022.07.20

A Szegedi Rendőrkapitányság elfogatóparancsot adott ki az ellen a férfi ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy több esetben is besurrant újszegedi ingatlanokba, ahonnan különböző értéktárgyakkal távozott.

Rendőrség A tolvajra egyébként korábban egy Facebook poszt is felhívta a figyelmet, amelyben az egyik újszegedi lakos arra figyelmezetett, hogy valaki a városrészben hajt végre lopásokat. Úgy tudjuk a tolvaj többek között a Fürj utca környékén is tevékenykedett.

A rendőrség egy 26 éves férfit gyanúsít a lopásokkal összefüggésben, ellene elfogatóparancsot adott ki a Szegedi Rendőrkapitányság. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Szegedi Rendőrkapitányságon (6721 Szeged, Párizsi krt. 16-22). Telefonon a névtelenség megőrzése mellett bejelentés tehető a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitánysága 06/62/562-400-as hívószámán, továbbá a 06-80/555-111-es Telefontanú zöldszámán, valamint a 112-es segélyhívó telefonszámon.

A besurranó tolvaj adatairól a rendőrség a police.hu oldalon osztott meg információkat, amelyeket ide kattintva tekinthet meg.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi ajánlásokat is közzétette, annak érdekében, hogy elejét lehessen venni a besurranásos lopásoknak.

  • A kaput, bejárati ajtót akkor is tartsák zárva, amikor otthon tartózkodnak, hiszen még nappal sem biztos, hogy észreveszik a hívatlan látogatót, a tolvaj pedig könnyen magához veheti a bejárat közelében található értékeket, például mobiltelefont, kabátot, táskát személyes iratokkal, készpénzzel. Ilyenkor nem csak az anyagi veszteség okozhat problémát, de az okmányok pótlásáról is gondoskodni kell.  

  • Ha csak rövid időre hagyják el a lakást (például kikísérik a vendégeket, a bejárat előtt átvesznek egy csomagot, leviszik a szemetet, vagy beugranak valamiért a szomszéd lakóhoz), akkor is mindig zárják be az ajtót!

  • Szellőztetésnél is legyenek óvatosak! Ne hagyják nyitva a földszinti lakás ablakait, ha nem tartózkodnak a szobában! Néha pár pillanat is elég, hogy a tolvaj bejusson az adott helyiségbe, és magával vigye, amit csak tud. Ugyanez igaz a függőfolyosóra nyíló vagy pinceablakok esetében is.

  • Ha lehetőség van rá, szereltessenek fel ajtónyitásra működő hangjelző készüléket és/vagy riasztóra kötött kamerát!

  • A kertes házban élők se felejtsék el, hogy amíg kertészkednek vagy a teraszon tartózkodnak, a nyitva hagyott kapun, ajtón keresztül a tettes gond nélkül bejuthat otthonukba, majd észrevétlenül távozhat onnan értékeikkel együtt!

  • Lehetőség szerint legalább az utcai kerítés legyen biztonságos, kellő magasságú. A növényzetet alakítsák ki úgy, hogy a bokrok maximum 90 cm-nél feljebb, a faágak pedig 180 cm lejjebb ne nyúljanak, így a terület messziről is könnyen átláthatóvá válik.

  • A megelőzés érdekében kísérjék figyelemmel a lakókörnyezetükben feltűnő, gyanúsan viselkedő idegeneket, adott esetben jegyezzék fel gépjárművük rendszámát!
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!