Bakucz Péter lett ismét a polgármester Sarkadkeresztúron

Választás 2018, 2016.12.19

A független Bakucz Péter nyerte az időközi polgármester-választást a Békés megyei Sarkadkeresztúron, ahol vasárnap képviselőket is választottak.

Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a község képviselő-testülete szeptemberben feloszlatta magát.

Szokai Dániel jegyző az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az előző választáson a Fidesz-KDNP színeiben polgármesterré választott, most függetlenként induló Bakucz Péter a 847 érvényes szavazatból 392-t szerzett meg. Kásler Árpád, a Haza Nem Eladó Mozgalom Párt jelöltje 151, Gál Ferenc a Magyar Munkáspárt színeiben 1, Kreidl Béla és Fekete Zoltán független jelöltek 17, illetve 286 szavazatot kaptak.

A hat képviselői helyre 17-en aspiráltak. A névjegyzékben szereplő 1371 szavazóból 857-en jelentek meg a választáson, 838 érvényes szavazat született, egy szavazólapot nem dobtak be az urnába. A képviselő-testületbe került Nagy Imre, Nagy Géza, Szekeres István, Bordás Sándor, Nagyné Bondár Anikó és Tokai Gábor, valamennyien függetlenként.

Rendkívüli esemény nem zavarta meg a szavazást - mondta Szokai Dániel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!