Balog Zoltán: építkező kormány szeretnénk lenni

Belföld, 2018.03.14

Építkező kormány szeretnénk lenni - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten, az első dél-budai református gimnázium alapkőletételén.

Balog Zoltán elmondta: 2010 óta 471 iskola újult meg 130 milliárd forintból, 2019-ig 398 településen 527 iskola rekonstrukciója zárul le, ebből 329 a leghátrányosabb térségekben. Mindez az iskolások ötödét, mintegy 200 ezer tanulót érint - mondta a miniszter.

2006 és 2010 között 381 iskolát zártak be - fűzte hozzá.

Az elmúlt nyolc év biztosan nem volt hibátlan, voltak mulasztások, de az alapvető kérdésre, hogy meg akarjuk-e őrizni keresztény hiten és kultúrán alapuló életünket, jó választ adtunk - hangoztatta Balog Zoltán.

Németh Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője az alapkőletétellel kapcsolatban kijelentette: "Értéket teremtünk és hagyunk hátra. Ez a mi reformátusságunk." Dél-Budán az elmúlt harminc évben egyetlen iskolabezárás sem volt, a városrész hatalmas lendülettel fejlődik - tette hozzá.

Nyugat-Európa egyes országaiban bezárnak templomok, biciklitárolók, diszkó vagy éppen mecset épül a helyükön. Nálunk azonban, a szabadság azt jelenti, hogy szabad templomba járni - mondta a kormánypárti politikus.

Karsay Ferenc (Fidesz-KDNP), Budafok-Tétény polgármestere arról beszélt, hálásak azért, hogy a fejlődés Dél-Budán is kézzelfogható. Az első dél-budai keresztyén gimnázium megépítésének köszönhetően már nem kell más kerületbe vinniük a szülőknek gyermekeiket, ha hitüket őrizve akarnak gondoskodni taníttatásukról - emelte ki.

A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola a tervek szerint jövő szeptemberben-év végén egészül ki új épületekkel, és mintegy ezer gyermek járhat majd az első dél-budai református gimnáziumba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!