Befejeződött Zalaapátiban a Gábor Áron Általános Iskola bővítése és korszerűsítése

Belföld, 2021.12.02

Csaknem 900 millió forintos beruházással, magyar és európai uniós forrásból tantermekkel és tornateremmel bővítették Zalaapátiban a Gábor Áron Általános Iskolát.

Az intézményt fenntartó Nagykanizsai Tankerületi Központ az MTI-vel közölte: a munkaterület tavaly augusztusi átadását és az új épület alapkövének letételét követően idén októberre fejeződtek be a munkálatok.

A beruházással természettudományos labort, informatikai, nyelvi és rajz szaktantermet, továbbá egy zenetermet építettek, amelyekhez a szükséges eszközöket is beszerezték. Emellett könyvtárt és orvosi szobát is kialakítottak, füvesítették és térkövezték az iskolaudvart.

Mindezeken túl új, minden igényt kielégítő tornacsarnokot is építettek, amelyhez megfelelő gépészet, szertár, tanári szoba és mosdók is tartoznak.

A közleményben kitértek arra, hogy olyan dinamikus szemlélet kívánnak megvalósítani, amely képes a tanulók sokszínűségéből fakadó eltérő nevelési igényekre reagálni, azokra építeni. Arra is számítanak, hogy javul az intézmény kihasználtsága, mivel a korszerű épület és környezet az iskolás korba lépőknek még vonzóbb választási lehetőséget kínál.

A zalaapáti beruházáshoz a Nagykanizsai Tankerületi Központ 871,4 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült - ebből 260,4 millió forint európai uniós, további 611 millió forint pedig magyar költségvetési forrás.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!