Befejeződött a buszmegállók felújítása

Belföld, 2017.07.28

Az idén 6 buszmegállót újított fel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Szegeden. A nagy forgalom és a nehéz járművek miatt leromlott burkolatok helyett tartós bazaltbetont építettek be az úttestbe.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. két megállót a Párizsi körúton, kettőt a Római körúton, kettőt pedig a Csongrádi sugárúton épített át. A gördülékeny munkavégzés érdekében a Csongrádi sugárút - Sárosi utca – Ág utca csomópontjában átalakították a forgalmi rendet a munkálatok idejére. Most már zavartalan a közlekedés, mert  néhány napja elkészült a két megálló.

Az új felület élettartama nagyban függ az időjárási körülményektől, illetve a forgalom nagyságától, de várhatóan most jó ideig nem kell hozzányúlni itt az úttesthez. A munkálatok több mint 23 millió forintba kerültek. Jövőre várhatóan további  megállókat újít fel az állami közútkezelő, amely a főutakon lévő megállókat gondozza.

A megállóhelyek méretei nem változtak, a tömegközlekedési eszközök ugyanakkor sokkal biztonságosabban tudnak itt közlekedni. Mivel nem hajtanak bele mély gödrökbe a megállóknál, nőhet a trolik és a buszok élettartama, valamint az utasok kényelme is növekedni fog.  
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!