Beindult Szeged új piaca, nagy az érdeklődés a röszkei úton

Belföld, 2021.10.13

Jók az első tapasztalatok Szeged új piacának megnyitása után, hiszen a bezárt Cserepes sorárusait sok vevő is követte a röszkei út mentén fekvő Hambár út 5. szám alá. A terület tulajdonosa a Tisza Expo Zrt., amely igyekszik kulturált körülményeket teremteni a kereskedők és a vevők számára.

Cserepes sori piac
Heti Piac (HePi) néven nyitott meg október 2-án a Cserepes sori piac utódja. Az első nap nagy siker volt, hiszen mintegy 150 árus mellett rengeteg érdeklődő jelent meg a Maty-éri evezős pálya bejáratánál az út túloldalán fekvő területen. Szilágyi István, a Tisza Expo ügyvezetője elmondta, hogy az eddigi két hétvégével szerencséjük volt, mert az időjárás kegyes volt hozzájuk.

Nagy előnye a területnek, hogy jó a levegő, hiszen nem a városban, egy forgalmas út mellett kell működniük. Hátrány persze a távolság, hiszen a terület Szeged, Szentmihálytelek és Röszke között helyezkedik el, ahová a mihálytelki és a röszkei buszokkal juthatnak el azok, akik nem rendelkeznek gépkocsival. Szilágyi István úgy látta, hogy a vásárlók 90 százaléka személyautóval érkezett a helyszínre, így nagy előnye a területnek, hogy egy 500 férőhelyes gépkocsiparkoló áll rendelkezésre.

Egy újítással is készülnek a szervezők, hiszen október 23-án gyermekjátékok adásvételére lesz lehetőség egy külön erre a célra kijelölt területen. A piacosok egyébként elégedettek a körülményekkel, de fel kell készülni a nehezebb időkre is, ezért egy nagy alapterületű sátor beszerzésén gondolkodik a Tisza Expo. Egyelőre minden szombaton lesz vásár reggel 6 óra és délután 1 óra között. Érdemes követni a Röszkei úti Vásár nevű Facebook-oldalt, melyen érdekes és friss információk olvashatók az új piaccal kapcsolatban.

Fotó: Illusztráció
(Webrádió)

Címkék

Tisza Expo Zrt. Szilágyi István
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!