BKK: január 22-étől megváltozik a közösségi közlekedés Újpalotán és Rákospalotán

Belföld, 2022.01.12

Január 22-étől, szombattól nem közlekedik a 224-es buszjárat, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azonban a járathoz kapcsolódó támogatási szerződés megszűnése után is biztosítja számos áruház, szociális intézmény, valamint lakóterület gyors és kényelmes megközelíthetőségét Újpalota és Rákospalota térségében - közölte a közlekedési társaság szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a 224-es járat helyett az új 125B busszal lehet eljutni a fóti Auchan áruházhoz, az Észak-Pesti Kórház pedig hétköznapokon az új 231B járattal érhető el.

A 125B jelzésű járatról úgy tájékoztattak: Fót, Auchan áruház elérését a Bosnyák tértől a Hulladékhasznosító Mű megállóhelyig a 125-ös buszjárat vonalán, majd a Felsőkert utcán keresztül közlekedő 125B járat biztosítja mindennap 10 és 15 óra között 60 percenként, ezen kívül kora reggel és késő este további néhány indulással.

Kitértek arra is, hogy Újpalota és a fóti áruházi terület között a 96-os, a 196-os, a 196A, a 296-os, valamint a 296A járatokról a Hubay Jenő téren az új 125B járatra átszállva lehet utazni.

Az AsiaCenter és a Pólus Center az üzleti partnerek döntése miatt a Nyírpalota úti, illetve a Sárfű utcai megállóktól gyalog közelíthetők meg - ismertették.

A kommünikében a másik új járatról azt írták: az Észak-Pesti Kórház megállót a szakrendelő nyitva tartásához igazodó üzemidőben közlekedő 231B autóbusz szolgálja ki. Az új járat az Örs vezér tere M+H végállomás felé a Bánkút utcától a Vasutastelep utca-Széchenyi út-Őrjárat utca útvonalon éri el a Szent Korona útját, ezért nem érinti a Kolozsvár utca megállót.

Helyette a 973-as busz Vasutastelep utca megállójában és a 224-es busz Észak-Pesti Kórház megállójában áll meg, egyebekben a 231-es busz útvonalán halad. A 231B járat hétköznapokon körülbelül 8.30 és 19 óra között közlekedik a 231-es járattal megegyező követési idővel - olvasható a kommünikében.

A BKK szerint a járat elindításával biztosítható, hogy az Örs vezér tere felé a reggeli csúcsidőben nem lesz hosszabb a menetidő a szakrendelőhöz való betérés miatt. Az Örs vezér tere felé a 231B járat üzemidejében nem közlekedik a 231-es busz, így a Kolozsvár utca megállóban hétköznap csak a reggeli és az esti időszakban, valamint hétvégén lehet felszállni a 231-es járatra. Rákospalota felé minden időszakban a 231-es járat közlekedik változatlan útvonalon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!