Bomba hatástalanítása - Befejezték a munkát a tűzszerészek a Tabánnál

Belföld, 2020.03.13

Nem sokkal péntek dél előtt sikerült hatástalanítani Budapesten, a Tabánnál talált második világháborús bombát - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Bomba hatástalanítása - Befejezték a munkát a tűzszerészek a Tabánnál Markovics Zita elmondta: egy magyar gyártmányú 50 kilogrammos, mágneses gyújtószerkezetű bombát kellett hatástalanítani. Ilyenkor az előírások szerint csak egy ember végezheti el a hatástalanítást.

Most még átvizsgálják a területet. A bombát elszállítják és rövidesen feloldják a biztonsági zárást - közölte Markovics Zita kommunikációs tiszt.

A Budavári Önkormányzat tájékoztatása szerint az I. kerületi Kalevala park építési munkálatai közben találtak egy második világháborús robbanószerkezetet az Attila út - Krisztina körút - Szarvas tér által határolt zöldterületen.

Emiatt a környéket lezárták és kiürítették. Mintegy 800 embernek kellett elhagynia az otthonát vagy a munkahelyét a biztonsági intézkedések miatt.
(MTI)

Galériánk

Bomba hatástalanítása - Befejezték a munkát a tűzszerészek a Tabánnál Bomba hatástalanítása - Befejezték a munkát a tűzszerészek a Tabánnál
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!