Bővíti szolgáltatásai a MÁV-START a Budapest-Kecskemét-Szeged vasútvonalon

Belföld, 2022.09.30

Bővíti szolgáltatásai a MÁV-START a Budapest-Kecskemét-Szeged vasútvonalon, így októbertől az utolsó járat mindkét irányba egy órával később indul hétfőtől szombatig - tájékoztatta a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága pénteken az MTI-t.

Bemutatták a MÁV saját fejlesztésű IC+ első osztályú kocsiját A közlemény szerint a fővárost és több megyeszékhelyet összekötő vonalon már mindegyik InterCity-n igénybe vehetik az utasok az első osztályú, prémium fülkékkel ellátott IC+ szerelvényeket. Október 1-jével indul a fedélzeti vendéglátás is a járatokon, ahol az Utasellátó teljes bisztró kínálatából választhatnak az utasok. Szintén a hónap elejétől a prémium fülkékbe is külön helyjegyet kell váltani.

Októbertől már mindennap kora reggeltől estig, óránként közlekednek az InterCity-vonatok a főváros és Szeged között. A korábbiakhoz képest most már hétköznapokon és szombaton is egy órával később, Budapest-Nyugati pályaudvarról Szegedre 20:53-kor, illetve Szegedről Budapestre 20:45-kor indulnak az utolsó InterCity járatok.

Az IC+ kocsi 1. osztályú termes helyeire és a csendes fülkébe 1. osztályú menet- és helyjegyet kell váltani. A prémium fülke az 1. osztályú menetjegy és az esetlegesen szükséges IC pótjegy mellett 1000 forintos helyjegyváltással vehető igénybe.

A kompakt méretű, de jól felszerelt bisztrószakasz az IC+ kocsi végén található, ahol különféle üdítőkkel, alkoholos italokkal, forró italokkal, illetve egyszerűbb, frissen készített ételekkel, szendvicsekkel, édességekkel, ropogtatni valókkal is várja az utasokat - áll a közleményben.

Fotó: Archív/MTI
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!