Bővíti oktatási programját a BT Debrecenben

Belföld, 2017.02.16

Bővíti oktatási programját a British Telecommunication (BT) Debrecenben: ősztől ösztöndíj-programot indít a Debreceni Egyetem (DE) műszaki, informatikai, illetve közgazdasági karaira felvett, hátrányos helyzetű diákoknak - jelentette be a BT magyarországi ügyvezető igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón Debrecenben.

Szabó Zoltán emlékeztetett rá, hogy cégük tavaly indított átfogó, három oldalú együttműködést a helyi egyetemmel és az önkormányzattal, amelyben a BT többek között középiskolák és az egyetem informatikai eszközparkjának frissítésével, üzleti kompetenciák fejlesztésével, üzleti nyelvi oktatási programmal és immár egyedülálló ösztöndíj-programmal vesz részt.

Utóbbiról elmondta: az ösztöndíjat elnyerő hallgatók félévente 300 ezer forint támogatást kapnak, de a gyakorlati tudás fejlesztése érdekében részmunkaidős munkalehetőséget is biztosítanak.

Szabó Zoltán a sajtótájékoztató keretében oklevelet adott át annak a húsz debreceni középiskolásnak, akik decemberben sikeresen végezték el a BT középiskolai üzleti készségfejlesztő tréningjét.

Rövidesen további 25 debreceni középiskolás vehet részt az újrainduló tréningen, miközben zajlanak a 16 hetes üzleti nyelvi kurzusok is.

A BT fontosnak tartja a tudásba való befektetést, amelyet a középiskolákkal történő együttműködéssel kezdenek, majd az egyetemi, felsőoktatási képzések útján teljesítenek ki - mondta az ügyvezető igazgató, amikor a tájékoztató keretében húsz laptopot adott át a debreceni Bethlen Gábor közgazdasági szakgimnázium vezetőjének, illetve diákjainak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!