Bővítik a köztéri kamerarendszert Kaposváron

Belföld, 2018.06.11

Bővíti köztéri kamerarendszerét Kaposvár: őszig 134 új berendezést helyez üzembe, így 314 kamera járul majd hozzá a város biztonságához - tájékoztatta a polgármesteri hivatal hétfőn az MTI-t.

A beruházás 143 millió forintba, a 2014 óta működő kamerarendszer fenntartása évi 40 millió forintba kerül.

A polgármesteri hivatal Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármestert idézve közölte, hogy "a 21. század legnagyobb hiánycikke nem a pénz, hanem a biztonság", és a rendőrök, valamint a közterület-felügyelők munkáján kívül a kamerarendszernek is nagy szerepe van abban, hogy Kaposvár az ország egyik legbiztonságosabb városa lett.

A politikus a fejlesztés szükségességét a 2019 végéig tartó, Németh István egykori polgármesterről elnevezett, 180 milliárd forintos városfejlesztési program keretében épülő létesítmények megőrzésével, az illegális szemétlerakók felszámolásával, a szemetelők beazonosításnak szükségességével is indokolta.

A hivatal közleménye szerint Molnár Gábornak, Somogy rendőrfőkapitányának adatai szerint Kaposváron a kamerarendszer működése óta a regisztrált bűncselekmények száma 3000-ről 1200-ra esett vissza, a közterületen elkövetett bűncselekményeké a 2013-as 565-ről 2016-ra 286-ra mérséklődött.

A kamerák a bűnmegelőzést és a felderítést is nagyban segítik. A rendszer bővítésével biztonságosabb, rendezettebb, szebb, a befektetők számára vonzóbb lesz Kaposvár - hangsúlyozta Molnár Gábor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!