Buda-Cash - Az MSZP somogyi elnöke arra kíváncsi, van-e a összefonódás a Fidesz és a DRB vezetői között

Belföld, 2015.02.26

Az MSZP somogyi elnöke arra kíváncsi, van-e a összefonódás a Fidesz és a DRB vezetői között. Harangozó Gábor az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: "a Fidesz somogyi vezető politikusai előszeretettel mutatkoztak együtt a DRB vezetőivel - így például a novemberi siófoki fiókavatón Witzmann Mihály, Szamosi Lóránt, Szita Károly együtt paroláztak a bankvezetőkkel - miközben több tucat fideszes önkormányzat vitte a számlavezetését a DRB-hez".

"Szeretnénk tudni, hogy van-e valamilyen összefonódás, érdekközösség a Fidesz és a DRB vezetői között" - fogalmazott a szocialista politikus, országgyűlési képviselő.

A Buda-Cash-hez tartozó bankokban zárolt önkormányzati számlákkal kapcsolatosan úgy vélekedett: a kialakult helyzet azonnali intézkedéseket követel, ezért "felszólítjuk Matolcsy Györgyöt, az MNB elnökét, hogy azonnal oldja fel az önkormányzati számlák zárolását"; amennyiben erre nincsen mód, akkor a belügyminiszter azonnal intézkedjen, és az önhiki alapból pótolják a bajba jutott önkormányzatok forrásait.

A vállalkozói és a lakossági számlák esetében az MSZP megyei elnöke szerint az államnak kell lehetővé tenni a következő napokban, hogy az emberek minél előbb hozzájussanak a pénzükhöz, a Fidesz somogyi képviselőitől pedig elvárják, hogy minden lobbierejüket vessék be ennek érdekében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!