Budaörsön a fővárosi közszolgáltató látja el a hulladékszállítást

Belföld, 2022.01.04

Budaörs város Önkormányzatának döntése alapján január 1-től a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. (BKM) keretein belül működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízió végzi a hulladékszállítási közszolgáltatást a településen - tájékoztatta a BKM kedden az MTI-t.

Az év elejétől a 31 ezres lélekszámú Pest megyei településen is az FKF üríti a lakossági és céges kukákat - tartalmazza a közlemény.

A társaság mintegy tízezer háztartástól és több mint 500 gazdálkodó szervezettől szállítja el és kezeli a tartályokba tett, illetve hulladékgyűjtő zsákokban kihelyezett települési szilárd hulladékot - tették hozzá.

Mint írták: az FKF a feladatot kizárólag saját dolgozóival és saját infrastruktúrával látja el, így nincs szükség további alvállalkozók bevonására.

Emlékeztettek arra, hogy az FKF már rendelkezik tapasztalatokkal a Budapest környéki települések kiszolgálásában, ám az elmúlt évek viszonylatában a budaörsi megbízás a legnagyobb szolgáltatásiterület-növekedés, vagyis piacbővülés.

Ugyanakkor, a budaörsi közszolgáltatás átvétele fontos lépés a hulladékgazdálkodásban 2023 derekától esedékes országos koncessziós rendszerre történő átállás szempontjából is - fűzték hozzá.

A közleményben idézték Wittinghoff Tamást, Budaörs polgármesterét (Budaörs Fejlődéséért Egyesület), aki hangsúlyozta: a jogszabályi keretek évek óta nem teszik lehetővé, hogy Budaörs saját maga gondoskodjon hulladékának elszállításáról, emiatt pedig visszaesett a szolgáltatás színvonala.

A most született intézkedéstől azt várják, hogy a specializált gépparkkal és saját energetikai hulladékhasznosító művel, illetve hulladéklerakóval is rendelkező társaság bevonásával végre közmegelégedéssel valósul meg Budaörs számára a közszolgáltatás - fogalmazott a közlemény szerint az önkormányzati vezető.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!