Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal közleménye (3. rész)

Belföld, 2018.07.29

    Budapest, 2018. július 29., vasárnap (OS) -

A FŐKERT dolgozói folyamatosan öntözik a kiemelt zöldterületeket, és emellett a játszóterek hűtéséről - szükség esetén naponta többször is - gondoskodnak.
A parki, köztéri szökőkutakban a fürdés tilos, ezért kérnek mindenkit, hogy nagy hőség esetén se használják a szökőkutakat fürdőzésre!
A hőség idejére vonatkozó hasznos információkat olvashat a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján, itt: http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=lakossag_kattipus_hoseg_tanacs
A bárki által igénybe vehető légkondicionált helyiségek listája elérhető a katasztrófavédelem weboldalán, itt: http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=lakossag_kattipus_hoseg

A Fővárosi Vízművek Zrt. a rendkívüli hőségre való tekintettel hétfőn vízosztással enyhíti a hőség hatásait, a már megszokott módon és helyszínen, a Deák téren várja vízosztó ponttal a fővárosiakat és a Fővárosba látogatókat, a déli óráktól zacskós vizet kínálnak a Deák téren.
A Társaság üzembe helyezi a rendkívüli helyzetekben már számos alkalommal jól vizsgázott vízcsomagoló berendezését, hogy hétfőn a déli óráktól hűtött tasakos vízzel javítsa a hőség ellenére a városban közlekedők komfortérzetét. A meleg enyhüléséig ezt követően naponta 10 és 18 óra között várják az enyhülésre vágyókat a Társaság munkatársai.


Szűcs Somlyó Mária

kommunikációs igazgató


Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!