Budapest Park - Párbeszéd: nem valósulhatott meg a Fidesz és az MSZP "mutyikísérlete" a szórakozóhely bezárására

Belföld, 2017.05.22

A Párbeszéd örül, hogy idejében kipattant a botrány a Budapest Park körül, mert szerintük így nem valósulhatott meg a Fidesz és az MSZP "mutyikísérlete" a szórakozóhely bezárására.

Béres András, a párt budapesti szakszóvivője hétfőn, a szórakozóhely előtt tartott sajtótájékoztatón hozzátette ugyanakkor, hogy "ez még nem a végső győzelem", mert a Fidesz egyedül is be tudja záratni a parkot.

A párt arra reagálva hirdetett tájékoztatót, hogy sajtóinformációk szerint Pál Tibor IX. kerületi MSZP-s önkormányzati képviselő a városrész polgármesterénél kezdeményezte, hogy létesüljön P+R parkoló a Budapest Park nevű, a Soroksári úton található szórakozóhely helyén.

Béres András közölte: felszólítják Bácskai Jánost (Fidesz-KDNP), a IX. kerületi polgármesterét és Tarlós István főpolgármestert, hogy nyilatkozzanak, "letesznek-e arról a szándékukról", hogy bezárják a parkot és biztosítják-e azt, hogy 2019 után is tovább működhessen a szórakozóhely.

Kitért arra, a Fidesz így is "fiatalok százezreinek jövőjét vette el" Magyarországon, ők külföldre kényszerültek, és "most akarja bezáratni" a Közép-európai Egyetemet is.

Hangsúlyozta, mindenképpen ki fognak állni a rendezvényhelyszín megmaradásáért, mert "színvonalas és megfizethető" szórakozási lehetőséget nyújt sok fiatalnak.

Jelezte, igaz, hogy a fővárosnak komoly "adóssága van" a P+R parkolóhelyek létesítése területén, de ennek megoldására rossz kísérleteket tesznek.

"Nem egy népszerű szórakozóhely bezárásával vagy egy békásmegyeri fasor kivágásával" kell plusz parkolóhelyeket létrehozni, hanem például a Ferencvárosban használaton kívüli gyárépületek helyén lehetne ezt megoldani - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!