CDI - Kambodzsai kollégáját fogadta Semjén Zsolt

Belföld, 2018.02.16

A kereszténydemokrata irányultságú centrumpártokat tömörítő CDI budapesti vallásközi konferenciájára érkezett Hor Namhongot, a Kambodzsai Királyság miniszterelnök-helyettesét fogadta magyar kollégája, Semjén Zsolt pénteken az Országházban - közölte a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár az MTI-vel.

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint a kambodzsai politikus köszönetet mondott Magyarország sokirányú támogatásáért, melyet a kegyetlen és embertelen diktatúra pusztításaiból újjáépülő délkelet-ázsiai országnak nyújtott. Sok fiatal tanult magyar felsőoktatási intézményben, tudásukat Kambodzsa felemelkedésének szolgálatába állították. "Mindemellett hidat képeznek országaink és kultúráink között." Hor Namhong kifejtette, hogy mostani látogatása a vallásközi párbeszéd folytatása mellett, országaink együttműködésének erősítését is szolgálja.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta, hogy a keleti nyitás politikája és a Magyar Nemzeti Kereskedőházak rendszere az ázsiai országok irányában folytatott gazdasági stratégiánk meghatározó eszközei. Magyarország Kambodzsa agráriumának fejlesztésében, a fenntartható vízgazdálkodás és az árvízvédelem szakmai kérdéseiben, valamint a Stipendium Hungaricum felsőoktatási diákprogram keretén belül, ösztöndíjasok fogadásával a jövőben még szorosabbá teszi együttműködésünket. Semjén Zsolt hozzátette, büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország szerepet vállalhatott a páratlan Angkor világörökség feltárásában, melynek keretében kulturális szakembereink nemzetközi elismerésre méltó munkát végeztek - ismertette a találkozón elhangzottakat Havasi Bertalan.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!