Csepreghy: fejlesztik az érdi egészségügyi és oktatási intézményeket

Belföld, 2017.07.25

Az érdi szolgáltatások színvonalát szeretnék emelni abból a 26 milliárd forintos fejlesztési támogatásból, amelyet a Pest megyei város a Modern városok program keretében odaítélt 64 milliárdból eddig megkapott - mondta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára kedden.

Csepreghy Nándor Érden, sajtótájékoztatón elmondta: erre az évre csaknem 18 milliárdos támogatást, 2018-ra pedig 8 milliárdot ítélt meg a kormány a város egészségügyi és oktatási intézményeinek fejlesztésére. Az államtitkár arról is beszélt, hogy az említett fejlesztéseken túl az ipari park kialakítása lesz még fontosabb beruházás, erről a kormány az augusztus végi ülésén hoz végleges támogatói döntést.

Közölte: a kormány tervei szerint Érd 2022-re akár 130 milliárdnyi fejlesztési támogatással lehet gazdagabb. T. Mészáros András (Fidesz-KDNP), Érd polgármestere ismertette azokat a városi egészségügyi és oktatási intézményeket, amelyek a most megítélt támogatásból megújulnak vagy újonnan épülnek. Közöttük szerepel a Fenyves Parkvárosi Köznevelési Centrum és a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola rekonstrukciója, a Teleki Sándor Általános Iskola fejlesztése, parkvárosi óvoda építése és szakképzési centrum kialakítása. Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője hangsúlyozta: minden érdi polgárhoz el fog érni ezeknek a beruházásoknak a haszna.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!