Csütörtökön választják meg a diákpolgármestert a Csabai Garabonciás Napokon

Belföld, 2017.10.04

Öt nap alatt több mint 400 programot szerveznek a Csabai Garabonciás Napokon, amelyen megválasztják a város diákpolgármesterét is - tájékoztatta a rendezvény egyik főszervezője kedden az MTI-t.

Benkó György elmondta, a fesztivált idén 26. alkalommal szervezik meg, a Csabai Garabonciás Napok Magyarország egyik legnagyobb középiskolás rendezvénye, egyben a legnagyobb múltra visszatekintő középiskolás fesztivál.

Az idei évtől a békéscsabai közoktatás és felsőoktatás közös rendezvényévé vált a több ezer diákot megmozgató fesztivál, a programokat a Szent István Egyetem békéscsabai campusán rendezik, ezzel is igyekeznek ismertebbé tenné a gazdasági felsőoktatási képzést a középiskolás diákok számára - tette hozzá.

A programokat három fő téma köré szervezik: kulturális és sport események, valamint a diákpolgármester-választás, ezeknek a megszervezésében több mint hétszázan vettek részt - közölte Benkó György.

Idén tíz békéscsabai középiskola állított diákpolgármester-jelöltet, ők egész héten zajló kampánnyal igyekeznek megnyerni társaik bizalmát. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is különféle célok megvalósítását tűzték ki maguk elé a stábok egy esetleges győzelem esetén, mint például diákrádió indítása, ifjúsági központ kialakítása, iskolai programok szervezése.

A győztest csütörtök délután választják meg, a nyertes diákvezető egy évig a város diákönkormányzatával dolgozik együtt, amelynek az ifjúsági programok szervezése a fő feladata. A megválasztott diákvezetőt pénteken reggel a városházán fogadja Szarvas Péter polgármester.

Délutánonként és esténként ingyenes előadásokon, könnyűzenei koncerteken, szabadegyetemen, előadói esteken és kampányprogramokon vehetnek részt a diákok. Rendhagyó dalszerző órákat tart Beck Zoltán, a 30Y zenekar énekese, lesz egyebek mellett sárkányhajóverseny, Wellhello és Live Tender koncert, a csütörtöki záró partyn pedig Lotfi Begi és Newik játszik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!