Diákhitel Központ: még tíz napig lehet jelentkezni az ösztöndíj pályázatra

Belföld, 2017.05.16

Még tíz napig pályázhatnak diákhitel ösztöndíjra azok a 40 év alatti, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemisták és főiskolások, akiknek hatályos diákhitel szerződése van és tanulmányi eredményük kiváló.     

A Diákhitel Központ keddi MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a jelentkezés feltétele az is, hogy a magyar állampolgárságú hallgatónak legyen már legalább két lezárt féléve, legalább 4-es korrigált kreditindexe. Emellett a nyelvvizsgák, a kutatói munka, a közéleti tevékenység és a sport eredmény plusz pontokat hozhat.

A tizennégy győztes pályázó a 2107/18-as tanévben összesen 700 ezer, havonta 70 ezer forintot kap - jelezték.

Az érvényes pályázathoz a jelentkezőnek be kell nyújtania egy bemutatkozó levelet, a diákhitel szerződésének szerződésszámát (Diákhitel1 vagy Diákhitel2), a tanulmányi átlagot igazoló index-másolatot, illetve a plusz pontokat igazoló dokumentumokat.

A Diákhitel Központ május 26-ig várja a hallgatók jelentkezését.

A formai szempontok alapján előszűrt érvényes pályázatokat egy háromtagú szakmai bizottság, a Diákhitel Szakmai Grémium értékeli, és javaslatot tesz a nyertesekre, az objektivitást szem előtt tartó értékelési szempontrendszer alapján. A grémium tagjai: Pavlik Lívia, a Budapesti Corvinus Egyetem kancellárja, Szvetelszky Zsuzsanna, szociálpszichológus és Bugár Csaba, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója.

A Diákhitel Központ tavalyi pályázatára több mint félezer hallgató jelentkezett, az első ösztöndíjasok között jogászt, orvost, villamosmérnököt, nyelvész hallgatót, vidéki és fővárosi, első és másod, sőt harmad diplomást is díjaztak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!