Dínópark nyílt Ásotthalmon

Belföld, 2022.08.08

A gyerekek legnagyobb örömére Dínópark nyílt a Csongrád-Csanád megyei Ásotthalmon szombaton, ahol a kicsik számos ismert őslény modelljét tekinthetik meg a Gárgyán erdő tőszomszédságában.

Dínópark Ásotthalom

Dinoszauruszoktól hangos a magyar-szerb határhoz közeli Ásotthalom, hiszen szombaton nyitotta meg kapuit a település Dínóparkja, amelyet Nyerges Zsolt építési vállalkozó álmodott meg. A park közösségi média oldalán is olvasható, hogy Zsolt tulajdonképpen fia kívánságát teljesítette, amikor megvalósította szokványosnak éppen egyáltalán nem mondható vállalkozását. Az egyedülálló park megnyitásának híre hamar elterjedt, hiszen a hétvégén közel ezren látogatták meg a dínókat felvonultató parkot. Mint Zsolt elmondta a parkban látható dinoszauruszok többsége új és Kínából érkezett hajóval, egy konténerben utazták át a fél világot. Mint szerkesztőségünk megtudta, dínókat vásárolni nem olcsó mulatság, hiszen egy-egy példány beszerzési költsége vetekszik egy viszonylag jobb használt személyautó árával. A látványosság különlegessége, hogy az őslények mozognak és hangot is adnak, ha a közelükbe "merészkedik" valaki. Nyerges Zsolt kérdésünkre azt is elmondta, hogy a közeljövőben szeretné növelni a park lakóinak a számát, bővítené a kollekcióját, sőt tervei között egy kisvasút is szerepel. A látogatókat egy fából faragott dinoszaurusz fej fogadja a bejáratnál, mint kiderült egy helyi lakos keze munkáját dicséri, aki láncfűrésszel faragta ki egy tuskóból.

A kiállított dinoszauruszokról számos érdekességet is meg lehet tudni, például azt, hogy a Dilophosaurus szó jelentése "Két fejdíszű gyík". A kisebb termetű dínón található különleges taréj a párválasztásban és a testhőmérséklet szabályozásában játszhatott szerepet. A mindenki által leginkább ismert Tyrannosaurus Rex jelentése pedig "Zsarnokgyík", ami nem meglepő, hiszen a T-Rex húsevő dinoszaurusz faj volt, amely valószínűleg a legnagyobb harapási erővel bírt a földön és akár 40 km/h-ás sebességre is fel tudott gyorsulni, amely a ragadozó életmód miatt volt fontos.  

A Brachiosaurus vagy más néven "Kargyík" az egyik legnagyobb szárazföldi állat volt, amely valaha élt a földön, hiszen mintegy 80 tonnát nyomott és testhossza elérhette a 26 métert is, míg a magassága a 16 métert. A zsiráfszerű dínó olyan nehéz volt, mint 16 elefánt.

Az ásotthalmi Dínóparkban jelenleg mintegy 10 különböző őslény látható, ugyanakkor az érdeklődőket aranymosás, barlangrajz készítés, ásványkiállítás és vásár, valamint a legkisebbeket Meseerdő játszóház is várja.  

N Y I T V A T A R T Á S
Április 1-től október 31-ig, hétfőtől vasárnapig: 08:00-20:00

J E G Y Á R A K
0-3 éves korig: ingyenes
Felnőtt: 2. 800 Ft / fő
Gyermek: 3. 200 Ft / fő
Bérlet: 9. 800 Ft / egy gyermek, egy kisérő felnőttel (adott évben érvényes)
Csoportos jegy: 3. 000Ft / fő (min. 10 fős szervezett gyerekcsoport esetén)
Meseerdő játszóház: 950 Ft / óra

E L É R H E T Ő S É G
Telefon: +36 30 551 8740
Info: www.dino-park.hu
Cím: 6783 Ásotthalom, Gárgyán erdei út 5.
A parkolás ingyenes
(Webrádió)

Címkék

Dínópark Ásotthalom
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!