Dioptriás szemüveget hord? Ne becsülje alá a választékot!

Belföld, 2020.05.30

Van, aki már kora gyermekkorától hordja, míg másoknak fiatal koruk óta díszíti az arcukat, de akadnak olyanok is, akik idős korukra kénytelenek viselni.

Szemüveges nő Miről is van szó? A dioptriás szemüvegekről. Aki dioptriás szemüveget visel, nagyon jól tudja, hogy a választás ugyanolyan fontos, mint a napszemüvegek esetében. Szerencsére manapság már senkinek sem kell szégyellnie magát azért, mert dioptriás szemüveget hord, mint egykoron, amikor nem is volt mód a keret, a forma vagy a kialakítás kiválasztására és sokszor furcsán, vagy nevetségesen néztünk ki a szemüvegben a környezetünk előtt.  

Szánjon megfelelő időt a szemüveg kiválasztására

Ha úgy érezzük, hogy a látásunkkal valami nincs rendben, halogatás nélkül látogassunk meg a szemorvosunkat. Ugyanúgy, ahogy a szemünket védjük az erős napsugaraktól, ugyanolyan fontos az is, hogy ne becsüljük alá a rossz látást. Ha a kisebb méretű betűk olvasásával van gondunk, „rövidlátó“ szemüvegre lesz szükségünk, míg ellenkező esetben, ha egy távolban lévő tárgyat nem látunk megfelelően, valószínűleg eljött az ideje annak,  hogy távollátó szemüveget kell az orvosunknak felírnia. Ilyen esetekben elegendő, ha ellátogatunk egy szakemberhez, aki megállapítja a rövidlátásunk vagy a távollátásunk mértékét és felírja számunkra a megfelelő dioptriás szemüveget.  

A szemüvegkeretet igazítsa az arcához

A dioptriás szemüveg kiválasztásánál fontos tényező az arcunk formája. Nem mindegyik alakú szemüveg illik az összes arcformához. Azonban ha nekünk tetsző szemüvegkeretet választunk, sokkal jobban érezzük magunkat benne, az önbizalmunk is megnő és még vonzóbbak léhetünk vele mint azelőtt. Ezzel kapcsolatos tanácsot kérhet szakembertől, de a szeretteitől is. Mások többnyire eltérően látnak minket, mint mi saját magunkat. A szemüvegek számos ember mindennapjaihoz elválaszthatatlanul hozzátartoznak. A mai divat rendkívül nagy mennyiségben kínál modern és attraktív keretet dioptriás szemüvegekhez, amelyek ezen felül kiváló minőségűek és tökéletesen ellátják feladataikat.


Fotó: Roman Samborskyi / Shutterstock.com
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!