DK: a következő kormány nem a pénzvilág, hanem az emberek oldalára akar állni

Belföld, 2022.01.06

A következő kormány nem a pénzvilág, hanem a magyar emberek oldalára kíván állni - mondta Szakács László, a Demokratikus Koalíció által indított közös ellenzéki képviselőjelölt.

A jelenleg az MSZP parlamenti frakciójában ülő politikus csütörtökön online sajtótájékoztatón azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnök korábban megállapodott a pénzvilággal arról, hogy a kormány "nem fog a kilakoltatások ellen fellépni". A kormányfő ezzel hatalmas szabadságot, ha úgy tetszik menlevelet adott a "végrehajtó maffiának, amelyik kéz a kézben jár a lakásmaffiával és ugye a legújabb hírek szerint a politikai korrupcióval is" - fogalmazott.

A sajtótájékoztatón részt vett Szepesházi Péter ügyvéd, aki az Adóskamara 12 pontjából idézett fel néhányat. Az egykori bíró kiemelte, hogy a hiteleket a felvételkori árfolyamon és lehetőleg kamatmentesen kell újraforintosítani. A végrehajtási törvény revíziójával pedig meg kell szüntetni a "végrehajtói és a lakásmaffia összefonódásából keletkezett érdekközösséget szolgáló szabályokat" - tette hozzá.

Az ügyvéd hangsúlyozta, hogy az európai létminimum mindenkinek jár, még akkor is, ha a végrehajtó letiltja a fizetést vagy a nyugdíjat. Törvényben kell megtiltani azt is, hogy amikor a követeléskezelő megveszi a bankoktól a követelést, akkor arra nagymértékű késedelmi kamatot tegyen rá - szögezte le.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!