DK: a NAV indítson vagyonosodási vizsgálatot Völner Pál ellen!

Belföld, 2021.12.10

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV), hogy azonnal indítson vagyonosodási vizsgálatot Völner Pál ellen.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője pénteki online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a sajtó az utóbbi napokban sokat írt arról a cégbirodalomról és azokról a családi vagyonokról is, amelyek a korrupcióval gyanúsított Völner Pál családjához köthetők.

Ezek között volt ingatlanokkal foglalkozó cég és hajózáshoz kapcsolódó vállalkozás is, ez azonban még messze nem minden - mondta. A DK felfedezett két újabb céget, a lovardákkal foglalkozó Aktív Lovak Kft.-t és az Active Horses Kft.-t, amelyeknek tagja Völner Pál egyik lánya - állította a politikus.

A DK-szóvivő leszögezte: joguk van tudni, hogy hova kerültek a "korrupcióval szerzett milliók". Barkóczi Balázs azt mondta, "nem véletlen, hogy Orbán Viktor és a Fidesz" korábban úgy döntött, hogy a parlamenti eszközökkel ne lehessen vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezni egy képviselő ellen, ezt csak az adóhatóság tehesse meg.

(MTI)

Címkék

Demokratikus Koalíció DK Barkóczi Balázs
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!