DK: az EU-nak elfogyott a türelme a kormány illiberális politikája miatt

Belföld, 2018.04.21

A Demokratikus Koalíció véleménye szerint az Európai Bizottságnak és az Európai Parlamentnek (EP) is elfogyott a türelme a magyar kormány illiberális politikája miatt.

A párt alelnöke, EP-képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, régóta látszik, hogy az EU meg fogja unni a jogállamiságot sértő kormányzati intézkedéssorozatot.

Niedermüller Péter kiemelte, hogy Günther Oettinger uniós költségvetési biztos szerint 2020-tól a jogállamiság melletti elkötelezettség lehet az egyik feltétele a kohéziós pénzek elosztásának. Az Európai Parlament ülésén pedig egy a civil szervezeteket támogató pénzalap létrehozásáról döntöttek a héten - tette hozzá az EP-képviselő. Az alapból nem csak konkrét projektekre lehet majd pénzt kérni, hanem a civil szervezetek hosszú távú működésére is - hangsúlyozta a politikus.

Kérdésre válaszolva Niedermüller Péter úgy fogalmazott: nincsenek olyan civil szervezetek, amelyek a migránsok betelepítésén dolgoznak, csak olyanok, amelyek a menekülteket segítik, például az integrációnál, a szociális ellátásoknál vagy a nyelvtanulásban. Az alap minden civil szervezetnek lehetővé teszi majd, hogy anyagi támogatásért folyamodjon - emelte ki.

Egy újabb felvetésre azt mondta, azt reméli, hogy a Soros György által létrehozott Nyílt Társadalom Alapítvány nem vonul ki Budapestről.

Egy másik témára áttérve az EP-képviselő nem tartotta problémásnak, hogy a DK technikai segítséget nyújt a szombat délutáni budapesti tüntetés szervezőinek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!