DK: fegyverrel próbálták megzavarni Dobrev Klára utcafórumát Egerben

Belföld, 2021.06.04

Fegyverrel próbálták megzavarni az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson induló Dobrev Klára DK-s politikus utcafórumát pénteken Egerben - közölte az ellenzéki párt sajtóirodája az MTI-vel.

EP-választás - Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-listavezetője A közleményben úgy fogalmaztak: "a Fidesz fegyveres provokátorokat küldött Dobrev Klára egri utcafórumára".

Azt írták: mivel a nagyjából kétszáz fős kampányeseményt az elkövetőknek nem sikerült félbeszakítaniuk, egyikük egy váratlan pillanatban egy fegyvert rántott elő és ráfogta a rendezvény egyik résztvevőjére.

A DK európai parlamenti képviselője, Rónai Sándor rendőrt hívott a fegyverrel hadonászó férfi miatt, "a kiérkező rendőri egység pedig golyóálló mellénybe öltözött és őrizetbe vette a provokátorokat" - ismertették.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az egri esetről - a párt megjelölése és Dobrev Klára megnevezése nélkül - annyit közölt: a Széchenyi István utcában egy előzetesen bejelentett szabadtéri politikai rendezvényen megjelent három férfi és szóváltásba keveredett a résztvevőkkel. A vita közben az egyik férfi elővette engedéllyel tartott gáz-riasztófegyverét, "melyet azonban nem használt".

A rendőrök a helyszínen elfogták a 25 éves felsőtárkányi férfit és két egri társát. Mindhárom férfit előállították, elszámoltatásuk megkezdődött - tette hozzá a szóvivő.







(MTI)

Címkék

Dobrev Klára DK Demokratikus Koalíció
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!