DK: Orbánék a szociális ellátást is kivégezték

Belföld, 2022.08.01

Gy. Németh Erzsébet DK-alelnök szavai szerint Orbánék kivégezték a szociális ellátást is. Hétfői online sajtótájékoztatóján az ellenzéki országgyűlési képviselő közölte: pártja azt követeli, hogy a kabinet rendezze a szociális ágazat helyzetét a rezsidíjak növekedése után.

Szakmai szervezetek beszámolóira hivatkozva a DK-s politikus kijelentette, hogy már ősszel bezárhatnak szociális intézmények, mert nem tudják kifizetni az emelt közületi rezsidíjakat, és munkatársaik sem jutnak el a segítségre szorulókhoz, mert nem lesz miből tele tankolni az autókat.

Hozzátette: ezen szervezetek arra is figyelmeztettek, hogy az emelések a kisebb ellátóknál már az idén több milliós, a nagyobb intézményeknél több tízmillió forintos hiányt generálnak. Szerinte "Orbánék másodrendű állampolgároknak tartanak mindenkit, aki nincs a fideszes körön belül", és már a szociális ellátást is a szakadék szélére taszítják.

"Nem hagyhatjuk, hogy idős emberek éljenek rettegésben, kiszolgáltatottan, miután egy életet átdolgoztak!" - hangoztatta Gy. Németh Erzsébet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!