DK: valódi béremelést és tisztességes munkakörülményeket az egészségügyben!

Belföld, 2022.01.12

Valódi béremelést, igazi megbecsülést és tisztességes munkakörülményeket kell garantálni egészségügyben - jelentette ki a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője.

Varga Zoltán szerdai online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a kormány által hirdetett ápolói béremelés "köszönőviszonyban sincs a valósággal". A kabinet azt közölte, hogy 2022-ben az ápolók átlagkeresete bruttó 517 ezer és 691 ezer forint között alakul, ám ez "a valós ápolói átlagkeresetek mintegy másfélszerese" - tette hozzá a képviselő.

A Független Egészségügyi Szakszervezet gyűjtése szerint az 517 ezer forint a valóságban csak 340 ezer, míg a "kormány által hazudott" 690 ezres fizetések mindössze bruttó 499 ezer forintot jelentenek - fogalmazott Varga Zoltán. Ennél többet az egyébként is emberi tűrőképességük határán teljesítő ápolók csak brutális túlmunkával kereshetnek - tette hozzá.

Ha áprilisban bekövetkezik a kormányváltás, az új kabinet kiemelt feladata lesz a kórházakban uralkodó állapotok rendezése - mondta a frakciószóvivő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!