DK: a BKK alkosson új bírságolási rendeletet!

Belföld, 2017.08.17

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy Tarlós István főpolgármester mondassa le a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezetőjét, a cég pedig alkosson új bírságolási rendeletet.

A párt fővárosi képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján az Index hírére hivatkozott, amely szerint a Budapesti II. és III. kerületi Bíróság tisztességtelennek ítélte, hogy a BKK a jegyár 92-szeresét követelte egy megbüntetett utastól pótdíjként.

Gy. Németh Erzsébet úgy fogalmazott: a BKK-ról már korábban kiderült, hogy uzsorakamattal emeli a bírságok összegét, csak tavaly három, egymillió forint feletti büntetést fizettettek ki, de alapesetben is 32 ezer forintba kerül, ha valakinek nincsen jegye.

A politikus érthetetlennek nevezte, hogy miért lehet még a helyén a BKK vezetője, Dabóczi Kálmán, miután már az elektronikus jegyrendszer "botránya" miatt távoznia kellett volna.

Ha a főpolgármester az augusztus végi közgyűlésig nem menti fel Dabóczi Kálmánt, akkor ezt a DK fogja kezdeményezni - jelentette be Gy. Németh Erzsébet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!